Onderzoek & Mediaproducties
Weten | Duiden | Begrijpen

Documentaires voor radio en televisie

Van tijd tot tijd krijg ik de kans om aan een wat langer verhaal mee te werken. In de afgelopen jaren werkte ik onder andere mee aan een documentaire over 100 jaar DEMKA, maakte ik een documentaire over de Utrechtse Wielergeschiedenis en maakte ik een radioreportage over het wonen op grote hoogte.


DEMKA: herinneringen aan een staalfabriek (2016)

In opdracht van U in de Wijk Producties werkte ik mee aan de documentaire "Demka, herinneringen aan een staalfabriek". Deze werd op 24 september 2016 uitgezonden bij RTV Utrecht en vertelt het verhaal van een van de grootste werkgevers van Utrecht en omgeving. In een terugblik op de roemruchte geschiedenis van het bedrijf, komen de herinneringen aan de plek die ooit 'de taal van vloeiend staal' sprak, tot leven. 

Een aantal fragmenten uit de documentaire is eerder uitgezonden als losse afleveringen bij U in de Wijk Zuilen. Bekijk hier de documentaire.

Wijken voor de wielrenners (2015)

De documentaire 'Wijken voor de wielrenners' vertelt over de Utrechtse wielergeschiedenis, met specifieke aandacht voor de wijken Kanaleneiland, Zuilen en Overvecht. De documentaire is gemaakt door U in de Wijk Producties en vertoond tijdens het International Tour Film Festival Utrecht (ITFFU), ter gelegenheid van Le Grand Départ in 2015. Later is de documentaire ook uitgezonden op RTV Utrecht.

Afzonderlijke delen zijn uitgezonden in de tv-programma's U in de Wijk Kanaleneiland, U in de Wijk Overvecht en U in de Wijk Zuilen.


Op grote hoogte (2014)

Eind 2014 verscheen mijn radiodocumentaire voor De Stem Van West, over het wonen op grote hoogte. Hiervoor ging ik op bezoek bij Peter, Joke, Theo en Diede. Zij wonen in hoge, kenmerkende flats in de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Oog in Al en Transwijk. Vanuit hun woonkamer, balkon en centrale ruimtes vertellen ze openhartig over hoe het is om zo'n flat te wonen, wat de mindere kanten zijn, maar vooral waarom het zo leuk is in een flat. De documentaire is ook beschikbaar als download.

LinkedIn