Onderzoek & Mediaproducties
Weten | Duiden | Begrijpen

Samenwerkingspartners

Barbara Groeneveld

Barbara Groeneveld is zakelijk leider bij Theatergroep Heer Otto. Daarnaast bedenkt en realiseert zij educatieve en maatschappelijke projecten waarbij ze werkt met audiovisuele media. Van 15 december 2022 t/m 5 februari 2023 is haar werk te zien in een groepstentoonstelling  in het Rietveldpaviljoen.

Barbara en ik werken samen aan een project, waarbij we kinderen en ouderen uit de wijk aan elkaar verbinden en door middel van spel, beeld en geluid een gezamenlijk verhaal maken over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Meer informatie: website Buro-Por | website Zegfilm

Heleen Schalkwijk

Heleen Schalkwijk is een gedreven journalist en cameravrouw en houdt zich bezig met het maken van documentaires en reportages in de human interest. Tijdens haar studies aan de ROC Ede (Fotonica) en de Christelijke Hogeschool Windesheim (Journalistiek) werkte Heleen voor Danzón Productions, RTV Utrecht, Bromet & dochters en U in de Wijk Producties. Heleen werkte mee aan een serie over de Climate Miles in opdracht van Urgenda en aan de documentaire 'Demka: herinneringen aan een staalfabriek', die in 2016 werd uitgezonden bij RTV Utrecht. 

In 2015 maakten Heleen en ik een drieluik voor het project "Gouden Jaren" van het Utrechtse Architectuurcentrum Aorta. In 2016 maakten we in opdracht van de Provincie Utrecht twee korte films over "kernrandzones". In datzelfde jaar maakten we in opdracht van de Stichting Zuilen/Ondiep GEZond! drie korte films over het Utrechtse gezondheidsproject Betere Toekomst Dichterbij Utrecht Stad. Van 2017 tot 2019 volgden we in opdracht van de Gemeente Den Haag een aantal burgerinitiatieven in Nieuw Waldeck. In 2019 maakten we een in opdracht van Gezonde Leefstijl Company een lange film over het project "Samen Gezond Eten en Bewegen" in de Rotterdamse wijken Crooswijk en Bloemhof. In 2021 maakten we twee korte films over de Haagse subsidieregeling voor duurzame wijkinitiatieven. In 2022 maakten we een audioverhaal met de Ambassadeurs Gezond Leven Kanaleneiland in opdracht van Ladyfit en GeluksBV.

Meer informatie: LinkedIn-pagina van Heleen 

Hemmo Hemmes

Hemmo  Hemmes is een maatschappelijk betrokken adviseur. Hij adviseert bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties over beleid en hij traint lezers in het effectief lezen van beleid. Hij focust zich op duurzame energie, waarbij de gedragsmatige kant zijn volle interesse heeft. Naast zijn werk vanuit Topstukken is hij partner van de SDGHUB in Amersfoort.

Hemmo en ik hanteren sinds 2021 de tijdlijnmethode in de warmtetransitie. Met de tijdlijnmethode brengen we denkbeelden, verhalen en overtuigingen van bewoners in beeld. Want bewoners zijn bij warmtebeleid niet de ‘ontvanger’ van beleidsresultaten, bewoners maken de resultaten. Tegelijk biedt de tijdlijnmethode ambtelijk houvast in de monitoring van het warmtebeleid en verkent het draagvlak voor de strategische beleidskeuzes.

Als hij niet met zijn neus in beleid zit, dan is Hemmo graag buiten. Als knotter van wilgen of als wedstrijdzeiler.

Meer informatie: Website Topstukken | Website SDG HUB

Ralf Silvius

Ralf Silvius is creatieve beeldmaker. Door middel van fotografie, video en animatie zet hij missies die de wereld een stukje mooier maken in het voetlicht. Ralf werkt voor maatschappelijk betrokken ondernemers om creatief en helder in beeld te brengen wat zij te vertellen hebben. Van korte social media promo’s tot langere documentaires en van portretten tot sfeerfoto’s van mooie bedrijven. 

Ralf en ik werkten in 2019 samen aan een serie videoportretten over de Wijkmobiel in Amersfoort. In 2021 maakten we een korte film over '50 jaar Schuilenburg'. 

Meer informatie: website Ralf Silvius

 


LinkedIn