Onderzoek & Mediaproducties
Weten | Duiden | Begrijpen

Samenwerkingspartners

Heleen Schalkwijk

Heleen Schalkwijk is een gedreven journalist en cameravrouw en houdt zich bezig met het maken van documentaires en reportages in de human interest. Tijdens haar studies aan de ROC Ede (Fotonica) en de Christelijke Hogeschool Windesheim (Journalistiek) werkte Heleen voor Danzón Productions, RTV Utrecht, Bromet & dochters en U in de Wijk Producties. Heleen werkte mee aan een serie over de Climate Miles in opdracht van Urgenda en aan de documentaire 'Demka: herinneringen aan een staalfabriek', die in 2016 werd uitgezonden bij RTV Utrecht. 


In 2015 maakten Heleen en ik een drieluik voor het project "Gouden Jaren" van het Utrechtse Architectuurcentrum Aorta. In 2016 maakten we in opdracht van de Provincie Utrecht twee korte films over "kernrandzones". In datzelfde jaar maakten we in opdracht van de Stichting Zuilen/Ondiep GEZond! drie korte films over het Utrechtse gezondheidsproject Betere Toekomst Dichterbij Utrecht Stad. Van 2017 tot 2019 volgden we in opdracht van de Gemeente Den Haag een aantal burgerinitiatieven in Nieuw Waldeck. In 2019 maakten we een in opdracht van Gezonde Leefstijl Company een lange film over het project "Samen Gezond Eten en Bewegen" in de Rotterdamse wijken Crooswijk en Bloemhof. In 2021 maakten we twee korte films over de Haagse subsidieregeling voor duurzame wijkinitiatieven. In 2022 maakten we een audioverhaal met de Ambassadeurs Gezond Leven Kanaleneiland in opdracht van Ladyfit en GeluksBV.

Meer informatie: LinkedIn-pagina van Heleen

Ralf Silvius

Ralf Silvius is creatieve beeldmaker. Door middel van fotografie, video en animatie zet hij missies die de wereld een stukje mooier maken in het voetlicht. Ralf werkt voor maatschappelijk betrokken ondernemers om creatief en helder in beeld te brengen wat zij te vertellen hebben. Van korte social media promo’s tot langere documentaires en van portretten tot sfeerfoto’s van mooie bedrijven. 

Ralf en ik werkten in 2019 samen aan een serie videoportretten over de Wijkmobiel in Amersfoort. In 2021 maakten we een korte film over '50 jaar Schuilenburg'. 

Meer informatie: website Ralf Silvius


LinkedIn